Produkty

Liderzy promocji BRD wybrani
24 Lis 2017

Liderzy promocji BRD wybrani

24 listopada 2017 roku poznaliśmy osoby, firmy, media, instytucje i organizacje pozarządowe, które w szczególny sposób przyczyniają się do poprawy bezpieczeństwa ruchu drogowego w Polsce. Laureatami zostali:

• Osoba Roku: Filip Grega – instruktor nauki jazdy, który nie ogranicza się jedynie do prowadzenia lekcji jazdy, ale od wielu lat działa społecznie na rzecz poprawy bezpieczeństwa ruchu drogowego;
  • Organizacja Pozarządowa Roku: Stowarzyszenie Pomocy Ofiarom Wypadków i Katastrof Komunikacyjnych oraz Przemocy „Przejście” z Zabawy koło Tarnowa. Celem działania Stowarzyszenia jest pomoc osobom, które ucierpiały w wypadkach drogowych lub straciły bliskich w tragicznych okolicznościach;
  • Firma Roku: Nest Bank S.A. za kampanię społeczną „Superfotelik – chroni na bank”, która skupiła się na świadomości bezpiecznego przewożenia dzieci w fotelikach;
  • Media Roku: audycja „Odjechani” nadawana w Antyradiu, za profesjonalizm i regularne podejmowanie na antenie tematyki bezpieczeństwa ruchu drogowego;
  • Instytucja Publiczna Roku: Przedszkole nr 50 w Lublinie – placówka, która od wielu lat realizuje ponadprzeciętne działania edukacyjne propagujące bezpieczeństwo ruchu drogowego wśród najmłodszych uczestników ruchu drogowego.