Produkty

O Fundacji

O nas

Program edukacyjny ZenDriving oparty jest na starannie wybranych przez naszych specjalistów technikach psychologicznych. Naszym celem jest nie tylko wzrost świadomości kierowców, ale przede wszystkim – praca nad ich ryzykownymi nawykami. Prowadzimy wyjątkowe na polskim rynku warsztaty i szkolenia dla kierowców flotowych i indywidualnych.

ZOBACZ OFERTĘ

Nasza misja

Naszą misją jest poprawa bezpieczeństwa drogowego poprzez edukację kierowców. Uświadamiamy, że koncentracja za kierownicą to nie tylko ręce wolne od telefonu, ale przede wszystkim głowa wolna od nurtujących myśli.

POBIERZ STATUT

Statystyki

% wypadków na drodze jest konsekwencją rozproszenia uwagi
% sprawców wypadków przyznało, że było rozproszonych własnymi myślami
razy trzeba odwrócić wzrok od jezdni, aby napisać SMS-a
% Polaków uważa się za ofiary agresji drogowej

Nasz zespół

Prezeska Zarządu

Z zawodu kulturoznawczyni i specjalistka Public Relations. Pomysłodawczyni i koordynatorka działań Fundacji ZenDriving. Pasjonatka sportów motorowych i entuzjastka bezpiecznej jazdy. Niegdyś współorganizatorka eventów szkoleniowych z zakresu doskonalenia techniki jazdy. Zdobyte na torach i płytach lotniskowych obserwacje i doświadczenia, własna praktyka mindfulness oraz wizja bezpieczniejszych dróg natchnęły ją do założenia Fundacji i działania na rzecz bezpieczeństwa ruchu drogowego.

Anna Kwiecień

Koordynatorka merytoryczna, Trenerka

Doktorka nauk humanistycznych, psycholożka, wykładowczyni akademicka z doświadczeniem w prowadzeniu aktywnych zajęć z psychologii ogólnej, emocji, motywacji, osobowości i stresu. Specjalizuje się w zakresie motywacji do zmiany nawykowego i impulsywnego zachowania, samokontroli zachowania, prowadzi zajęcia profilaktyczne w zakresie uzależnień behawioralnych. Autorka programów szkoleniowych i trenerka w ramach unijnych systemowych projektów edukacyjnych.

Agata Sobiecka

Trenerka

Psycholożka z kliniczną ścieżką specjalizacyjną z zakresu neuropsychologii oraz magisterka filozofii w Zakładzie Epistemologii i Kognitywistyki UAM. Trenerka umiejętności miękkich, jej ulubionym tematem jest radzenie sobie ze stresem i agresją za pomocą uważności. Absolwentka programu Mindful Schools, prowadzi treningi funkcji poznawczych, uwagi i pamięci, podczas krórych podkreśla znaczenie obniżania poziomu stresu w odsłanianiu pełnego spektrum ludzkich możliwości umysłowych.

Kamila Karpińska

Trenerka

Psycholożka, trenerka umiejętności psychospołecznych, instruktorka jogi i fitness. Fascynatka świadomej pracy z ciałem i umysłem. Absolwentka Uniwersytetu Warszawskiego, Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej, Szkoły Trenerów Ośrodka Intra, Northeastern Illinois University oraz Göteborgs Universitet. Jazdę samochodem i motocyklem traktuje jako doskonałą okazję do testowania swojej uważności.

Nasi partnerzy

Jeśli zainteresowało Cię to, co robimy, przeczytaj więcej i pobierz materiały prasowe.