Produkty

Partner Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego
10 Paź 2017

Partner Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego

Partnerstwo dla Bezpieczeństwa Drogowego ogłasza konkurs na najlepszych popularyzatorów bezpieczeństwa drogowego w Polsce. To już 8 edycja tego wydarzenia. Na terenie całego kraju poszukujemy osób, firm, instytucji publicznych, organizacji pozarządowych i mediów, które swoim ponadprzeciętnym zaangażowaniem przyczyniają się do tego, aby z roku na rok na naszych drogach było coraz bezpieczniej.

Pomysł na konkurs narodził się w roku 2010. Jego ideą jest promowanie i uhonorowanie osób i inicjatyw, które są podejmowane w różnych zakątkach Polski, a które dotyczą podnoszenia bezpieczeństwa drogowego. Zgłoszenia do nagrody przyjmowane są w pięciu kategoriach: osoba, media, firma, organizacja pozarządowa i instytucja publiczna.

Nagrody dla liderów działań w zakresie bezpieczeństwa ruchu drogowego zostaną wręczone podczas uroczystej gali 24 listopada 2017 roku w Warszawie.

Organizator konkursu Stowarzyszenie Partnerstwo dla Bezpieczeństwa Drogowego, powołało Kapitułę Nagrody, którą w tym roku tworzą przedstawiciele: Krajowej Rady Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego, Instytutu Transportu Samochodowego, Polskiego Czerwonego Krzyża, Automobilklubu Polski, Banku Światowego, a także Zarząd Partnerstwa dla Bezpieczeństwa Drogowego i przedstawiciele firm-członków Partnerstwa dla Bezpieczeństwa Drogowego: firma Safe Drive i Uber Polska.

Zgłoszenia kandydatur przyjmowane są do 30 października 2017 r. Można przesyłać je pocztą elektroniczną na adres: dorota.olszewska@pbd.org.pl.

Dokumenty do pobrania