Produkty

Fleet Management Forum
13 Wrz 2017

Fleet Management Forum

10 i 11 października 2017 r. w Warszawie odbędzie się kolejne, organizowane przez magazyn EuroFlota, spotkanie szkoleniowo-networkingowe z cyklu FLEET MANAGEMENT FORUM. Przez dwa dni, podczas serii wykładów i warsztatów prowadzonych przez najwyższej klasy ekspertów, będzie można dowiedzieć się m.in. • jak możemy się bronić przed wysokimi cenami flotowych ubezpieczeń, • jak telematyka może wpływać na ograniczenie ich kosztu, • jakie elementy psychologicznego szkolenia kierowców są kluczowe dla poprawy bezpieczeństwa naszych kierowców/pracowników, • jakie specyficzne warunki należy uwzględniać konstruując umowę flotową z zakładem ubezpieczeń, • co w praktyce jest negocjowalne przy ubezpieczeniu floty leasingowanej/wynajmowanej, • jak optymalizować flotowe ubezpieczenia i likwidację szkód, • jaki jest wpływ sposobu likwidacji szkód na wartość rezydualną pojazdu, • jakie są zalety i wady różnych sposobów zatrzymani ryzyk oraz jak powinna być skonstruowana polityka samochodowa w zakresie napraw powypadkowych.

Wykład szkoleniowy o psychologii za kierownicą poprowadzi ekspertka i praktyk, dr Anna Kwiecień, koordynatorka merytoryczna, wiceprezeska zarządu Fundacji ZenDriving.

W Polsce jest obecnie pół miliona pojazdów, które na bieżąco monitorowane są przy użyciu dedykowanych systemów telemetrycznych. Analiza i obróbka danych pozyskanych dzięki systemom monitorującym styl jazdy kierowców daje możliwość, między innymi tworzenia inteligentnych polis komunikacyjnych oraz planowania szytych na miarę interwencji zwiększających bezpieczeństwo kierowców we flotach.
Podczas wykładu powiemy m.in.:

1. W jaki sposób wiedza psychologiczna wzbogaca możliwości systemów telemetrycznych?
  2. Jaka jest charakterystyka psychologiczna ryzykownego kierowcy?
  3. Które dane ze złącza diagnostycznego i szyny CAN bierzemy pod uwagę przy tworzeniu psychologicznych profili kierowców?
  4. O faktach i największych mitach. Jakie strategie zmiany zachowań na drodze są skuteczne, a jakie przynoszą skutek odwrotny do zamierzonego?
  5. Dlaczego na niektórych silniej działają kary za naruszenie zasad bezpieczeństwa, a na innych silniej działają nagrody
  6. Jakie elementy psychologicznego szkolenia kierowców są kluczowe dla poprawy bezpieczeństwa?
  7. Co musi się zmienić w myśleniu kierowców, aby zmieniło się zachowanie za kierownicą?