Produkty

Eventy z symulatorem

Biofeedback i psycholog

Biofeedback to informacja zwrotna
o zmianach stanu fizjologicznego człowieka. Pomaga psychologowi określić mocne i słabe punkty każdego Kierowcy oraz – dzięki systemowi punktacji – umożliwia wprowadzenie do Państwa wydarzenia elementów rywalizacji. Psycholog zinterpretuje wyniki pomiaru biofeedbackiem i udzieli zindywidualizowanych porad. Poruszy z zainteresowanymi najważniejsze tematy związane ze stresem, koncentracją uwagi, wpływem zmęczenia czy rozmowy przez telefon podczas jazdy.

Symulator jazdy

Symulator jazdy, stosowany do treningów przez zawodowych kierowców wyścigowych, zawsze stanowi dużą atrakcję podczas eventów. Choć sama jazda jest wirtualna, reakcje organizmu za kierownicą symulatora dają pewien pogląd na temat
umiejętności koncentracji kierowcy oraz jego reakcjach na stres.

Laboratorium

Korzystając z najnowocześniejszych przyrządów do badania predyspozycji psychomotorycznych, uczestnicy przekonają się, jaka jest ich kondycja psychotechniczna i jak wpływa ona na bezpieczeństwo na drodze. Samoświadomość to połowa sukcesu. Urządzenia wykorzystywane w tym module, to m.in. blink, aparat krzyżowy i miernik czasu reakcji.

Symulatory zderzeniowy i dachowania

Oferujemy jedyny w Polsce symulator zderzeniowy z regulacją prędkości uderzenia.
W bezpiecznym środowisku Państwa pracownicy poznają skutki zderzenia czołowego już przy niskich prędkościach, jak również skutki źle zapiętych pasów bezpieczeństwa. Symulator dachowania to natomiast kumulacja doznań, pozwalająca poczuć, co się dzieje z samochodem i naszym ciałem podczas dachowania.

Pierwsza pomoc

W ramach ćwiczeń uczestnicy będą mogli dowiedzieć się m.in., jak zabezpieczyć miejsca zdarzenia wypadku, ocenić stan poszkodowanego, czy jak postępować
z nieprzytomnym. Uczestnicy mogą również wziąć udział w symulacji
w alkogoglach. Zajęcia prowadzone są przez
- posiadających szeroką wiedzę
i doświadczenie – profesjonalistów, czynnie działających w formacjach ratowniczych.

Symulator dla dzieci i młodzieży

Ef-Scoot to wygodny i mobilny symulator wiernie odzwierciedlający jazdę motorowerem. Wyposażony jest w wysokiej klasy oprogramowanie dydaktyczne, bogate w atrakcyjne multimedia i wymowne statystyki, przydatne również młodym pieszym
i rowerzystom. Z pomocą tego urządzenia możemy zwrócić młodzieży uwagę, jak istotna jest koncentracja, obserwacja otoczenia
i przywidywanie oraz nauczyć właściwych postaw i reakcji, które zminimalizują ryzyko wypadku drogowego.

Miasteczko ruchu drogowego

Wykwalifikowany personel na specjalnie przygotowanym planie uliczek przybliży dzieciom zasady ruchu drogowego. Świetne połączenie zabawy z edukacją!