Produkty

Warsztaty Uważny Kierowca

mobile-icon

Problem:

Rozproszenie uwagi, rozmawianie przez telefon w trakcie jazdy, zaabsorbowanie myślami.

Rozwiązanie:

Nasi psychologowie przedstawią praktyczne zalecenia i proste ćwiczenia, które zachęcą do zmiany nawykowego korzystania z nowych technologii oraz pomogą rozwiązać problem uporczywych myśli, odwracających uwagę od prowadzenia pojazdu. Materiały dydaktyczne pozwolą kierowcom samodzielnie utrwalać nowe umiejętności.

Korzyści:

• bardziej skuteczni i skoncentrowani kierowcy,
  • redukcja kosztów związanych z wypadkami,
  • wzrost bezpieczeństwa floty.

Ważne:

19% firm z listy 500 najbogatszych, które wprowadziły całkowity zakaz korzystania z telefonów komórkowych w trakcie jazdy, wykazało wzrost efektywności działania firmy, w 74% z nich wyniki finansowe nie zmieniły się, a tylko 7% wykazało spadek efektywności.

Tylko 1% kierowców, którzy otrzymali mandat za korzystanie z telefonu bez zestawu głośnomówiącego, zmieniło swoje zachowanie. Zatem zmiana ma szansę rozpocząć się od organizacji. Rolą kadry zarządzającej jest m.in. szkolenie pracowników.

Czas trwania: 1,5 h