Eventy z symulatorami

Interaktywne wykłady

Jeżeli nie mają Państwo możliwości zorganizowania warsztatów dla grup 12-osobowych, serdecznie polecamy wykłady dla kilkudziesięciu lub nawet kilkuset osób z elementami interaktywnymi. Nasi psychologowie w sposób atrakcyjny opowiedzą o wybranym przez Państwa zagadnieniu z zakresu psychologii kierowcy.

Biofeedback i psycholog

Biofeedback to informacja zwrotna
o zmianach stanu fizjologicznego człowieka, która pomaga określić mocne i słabe punkty każdego Kierowcy. Proponujemy prowadzony przez psychologa pokaz biofeedbacku przedstawiającego na wykresach reakcje fizjologiczne kierowcy z elementami rywalizacji – w wyścigu samochodowym wygra ten, kto najdłużej utrzyma optymalny poziom koncentracji. Psycholog poruszy z zainteresowanymi najważniejsze tematy związane ze stresem i agresją oraz koncentracją uwagi i prowadzeniem rozmów przez telefon podczas jazdy.

Symulator jazdy, biofeedback i psycholog

Symulator jazdy, stosowany do treningów przez zawodowych kierowców wyścigowych, zawsze stanowi dużą atrakcję podczas eventów. Choć sama jazda jest wirtualna, reakcje organizmu za kierownicą symulatora dają pewien pogląd na temat
umiejętności koncentracji kierowcy oraz jego reakcji na stres.

Laboratorium badania predyspozycji kierowców

Korzystając z najnowocześniejszych przyrządów do badania predyspozycji psychomotorycznych, uczestnicy przekonają się, jaka jest ich kondycja psychotechniczna i jak wpływa ona na bezpieczeństwo na drodze. Samoświadomość to połowa sukcesu. Urządzenia wykorzystywane w tym module, to m.in. aparat Piórkowskiego i aparat krzyżowy, dodatkowo proponujemy także refleksomierz.

Pierwsza pomoc

W ramach ćwiczeń uczestnicy będą mogli dowiedzieć się m.in., jak zabezpieczyć miejsca zdarzenia wypadku, ocenić stan poszkodowanego, czy jak postępować
z nieprzytomnym. Uczestnicy mogą również wziąć udział w symulacji
w alkogoglach. Zajęcia prowadzone są przez
- posiadających szeroką wiedzę
i doświadczenie – profesjonalistów, czynnie działających w formacjach ratowniczych.

Symulator dla dzieci i młodzieży

Ef-Scoot to wygodny i mobilny symulator wiernie odzwierciedlający jazdę motorowerem. Wyposażony jest w wysokiej klasy oprogramowanie dydaktyczne, bogate w atrakcyjne multimedia i wymowne statystyki, przydatne również młodym pieszym
i rowerzystom. Z pomocą tego urządzenia możemy zwrócić młodzieży uwagę, jak istotna jest koncentracja, obserwacja otoczenia
i przywidywanie oraz nauczyć właściwych postaw i reakcji, które zminimalizują ryzyko wypadku drogowego.

Zamów event

Administratorem danych osobowych jest Fundacja ZenDriving z siedzibą w Warszawie, ul. Stępińska 13. Dane osobowe przetwarzane będą w celach statutowych fundacji, w związku z prowadzonymi badaniami oraz w celach marketingowych i reklamowych. Dane mogą być udostępniane odbiorcom danych w rozumieniu art. 7 pkt. 6 ustawy o ochronie danych osobowych tj. organom i podmiotom publicznym realizującym swoje zadania wynikające z przepisów prawa. Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

*Wyrażam zgodę na marketing bezpośredni ze strony Fundacji ZenDriving, przy użyciu telekomunikacyjnych urządzeń końcowych oraz automatycznych systemów wywołujących, zgodnie z Art. 172. 1. Prawa telekomunikacyjnego.