Warsztaty Aktywny Kierowca

battery-full-icon

Problem:

Jazda bez odpoczynku, brak dbałości o zdrowie i bezpieczeństwo, szkody na skutek braku znajomości rytmu dobowego człowieka. 87% polskich kierowców przyznaje, że przed jazdą nie czują się wystarczająco wypoczęci. Dla kierowców jeżdżących zgodnie
z przepisami ruchu drogowego to właśnie zmęczenie jest największym niebezpieczeństwem.

Rozwiązanie:

Innowacyjne warsztaty psychologiczne oparte na przebadanych naukowo metodach z zakresu neuropsychologii, psychofizjologii i psychometrii, w tym metodzie mindfulness.

Podczas warsztatów:

• omówimy podstawy higienicznego trybu życia kierowcy oraz rytm dobowy człowieka,
  • obalimy mity dotyczące prowadzenia pojazdów pod wpływem zmęczenia,
    • omówimy działanie substancji chemicznych obecnych w kawie i napojach energetycznych,
      • przekażemy łatwe i potwierdzone naukowo sposoby na szybką regenerację organizmu,
        • nauczymy prostych ćwiczeń fizycznych wspierających codzienne funkcjonowanie kierowcy.

Korzyści:

• bardziej wydajni i skuteczni kierowcy,
        • poprawa wyników finansowych firmy,
        • wzrost bezpieczeństwa floty.

Czas trwania: 1,5 h

Optymalna liczba osób w grupie: 8-12

Szczegółowy scenariusz szkolenia i aktywne metody pracy dostosowujemy do przyczyn szkodowości w danej grupie. Uczestnicy otrzymują drukowane materiały edukacyjne bądź/i dostęp do materiałów online. Dodatkowo proponujemy zakup w atrakcyjnych cenach poradników psychologicznych „Niezbędnik uważnego kierowcy” dla uczestników.

Zamów warsztaty

Administratorem danych osobowych jest Fundacja ZenDriving z siedzibą w Warszawie, ul. Stępińska 13. Dane osobowe przetwarzane będą w celach statutowych fundacji, w związku z prowadzonymi badaniami oraz w celach marketingowych i reklamowych. Dane mogą być udostępniane odbiorcom danych w rozumieniu art. 7 pkt. 6 ustawy o ochronie danych osobowych tj. organom i podmiotom publicznym realizującym swoje zadania wynikające z przepisów prawa. Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

*Wyrażam zgodę na marketing bezpośredni ze strony Fundacji ZenDriving, przy użyciu telekomunikacyjnych urządzeń końcowych oraz automatycznych systemów wywołujących, zgodnie z Art. 172. 1. Prawa telekomunikacyjnego.