Warsztaty Spokojny Kierowca

information-icon

Problem:

Wystawianie złej wizytówki firmie poprzez agresywną jazdę i przekraczanie dozwolonej prędkości, absencje pracowników na skutek destrukcyjnych zachowań na drogach. 70% Polaków uważa się za ofiary agresji drogowej. Agresja drogowa to poważny i narastający problem większości krajów świata.

Rozwiązanie:

Innowacyjne warsztaty psychologiczne oparte na przebadanych naukowo metodach z zakresu neuropsychologii, psychofizjologii i psychometrii, w tym metodzie mindfulness.

Podczas warsztatów:

• uświadomimy mechanizmy i ryzyko związane z agresją drogową,
  • zaproponujemy uczestnikom testy online, wskazujące ich predyspozycje do agresji drogowej,
    • przećwiczymy zmianę przekonań i atrybucji,
      • przedstawimy pomocne metody zarządzania stresem i presją czasu,
        • przekażemy skuteczne narzędzia do radzenia sobie z emocjami oraz napięciem nerwowym, w tym ćwiczenia oparte na metodzie mindfulness.

Korzyści:

• bardziej reprezentatywni i kulturalni kierowcy,
        • poprawa wizerunku firmy,
        • redukcja kosztów związanych z wypadkami.

Czas trwania: 1,5 h

Optymalna liczba osób w grupie: 8-12

Szczegółowy scenariusz szkolenia i aktywne metody pracy dostosowujemy do przyczyn szkodowości w danej grupie. Uczestnicy otrzymują drukowane materiały edukacyjne bądź/i dostęp do materiałów online. Dodatkowo proponujemy zakup w atrakcyjnych cenach poradników psychologicznych „Niezbędnik uważnego kierowcy” dla uczestników.

Zamów warsztaty

Administratorem danych osobowych jest Fundacja ZenDriving z siedzibą w Warszawie, ul. Stępińska 13. Dane osobowe przetwarzane będą w celach statutowych fundacji, w związku z prowadzonymi badaniami oraz w celach marketingowych i reklamowych. Dane mogą być udostępniane odbiorcom danych w rozumieniu art. 7 pkt. 6 ustawy o ochronie danych osobowych tj. organom i podmiotom publicznym realizującym swoje zadania wynikające z przepisów prawa. Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

*Wyrażam zgodę na marketing bezpośredni ze strony Fundacji ZenDriving, przy użyciu telekomunikacyjnych urządzeń końcowych oraz automatycznych systemów wywołujących, zgodnie z Art. 172. 1. Prawa telekomunikacyjnego.