Warsztaty Uważny Kierowca

mobile-icon

Problem:

Błędy i szkody wynikające z rozproszenia uwagi, korzystanie z telefonu w trakcie jazdy, zaabsorbowanie myślami i innymi czynnościami. Tylko 1% kierowców, którzy otrzymali mandat za korzystanie z telefonu bez zestawu głośnomówiącego, zmienia swoje zachowanie.

Rozwiązanie:

Innowacyjne warsztaty psychologiczne oparte na przebadanych naukowo metodach z zakresu neuropsychologii, psychofizjologii i psychometrii, w tym metodzie mindfulness.

Podczas warsztatów:

• omówimy charakterystykę procesów uwagowych kierowcy,
  • uświadomimy uczestnikom zagrożenia wynikające z używania telefonu komórkowego podczas prowadzenia pojazdu,
    • zaproponujemy i przećwiczymy skuteczne sposoby zmiany ryzykownych nawyków związanych z korzystaniem z telefonu,
      • omówimy inne potencjalne dystraktory za kierownicą,
        • nauczymy prostych technik, opartych na metodzie mindfulness, wspomagających koncentrację
- do wykonania podczas postoju, w domu i w pracy.

Korzyści:

• bardziej skuteczni i skoncentrowani kierowcy,
        • redukcja kosztów związanych z wypadkami,
        • wzrost bezpieczeństwa floty.

Czas trwania: 1,5 h

Optymalna liczba osób w grupie: 8-12

Szczegółowy scenariusz szkolenia i aktywne metody pracy dostosowujemy do przyczyn szkodowości w danej grupie. Uczestnicy otrzymują drukowane materiały edukacyjne bądź/i dostęp do materiałów online. Dodatkowo proponujemy zakup w atrakcyjnych cenach poradników psychologicznych „Niezbędnik uważnego kierowcy” dla uczestników.

Zamów warsztaty

Administratorem danych osobowych jest Fundacja ZenDriving z siedzibą w Warszawie, ul. Stępińska 13. Dane osobowe przetwarzane będą w celach statutowych fundacji, w związku z prowadzonymi badaniami oraz w celach marketingowych i reklamowych. Dane mogą być udostępniane odbiorcom danych w rozumieniu art. 7 pkt. 6 ustawy o ochronie danych osobowych tj. organom i podmiotom publicznym realizującym swoje zadania wynikające z przepisów prawa. Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

*Wyrażam zgodę na marketing bezpośredni ze strony Fundacji ZenDriving, przy użyciu telekomunikacyjnych urządzeń końcowych oraz automatycznych systemów wywołujących, zgodnie z Art. 172. 1. Prawa telekomunikacyjnego.