Konkurs Partner Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego
29 Wrz 2016

Konkurs Partner Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego

Już od siedmiu lat, dzięki konkursowi „Partner Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego”, poznajemy osoby, instytucje i firmy szczególnie zaangażowane w poprawę bezpieczeństwa drogowego na polskich drogach. Kandydatów do tegorocznej edycji można zgłaszać do 26 października.

Pomysłodawcą inicjatywy jest Stowarzyszenie Partnerstwo dla Bezpieczeństwa Drogowego. Od początku konkurs wspiera Krajowa Rada Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego. Kapitułę 7. edycji nagrody, która dokona wyboru laureatów w 5 kategoriach – osoba roku, instytucja publiczna roku, firma roku, organizacja pozarządowa roku oraz media roku – tworzą przedstawiciele Krajowej Rady Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego, Instytutu Transportu Samochodowego, Polskiego Czerwonego Krzyża, Automobilklubu Polski, Fundacji ZenDriving, Grupy AXA w Polsce i Partnerstwa dla Bezpieczeństwa Drogowego.

Konkurs ma charakter otwarty, co oznacza możliwość zgłaszania kandydatów przez wszystkich zainteresowanych. Organizatorzy zachęcają do promowania lokalnych liderów, którzy w szczególny sposób przyczyniają się do poprawy bezpieczeństwa ruchu drogowego na szczeblu lokalnym lub ogólnopolskim.

Nagrody dla laureatów konkursu zostaną wręczone podczas uroczystej gali 25 listopada 2016 roku w Warszawie. Zgłoszenia kandydatur przyjmowane są do 26 października 2016 roku.

Można przesyłać je pocztą elektroniczną na adres: dorota.olszewska@pbd.org.pl, a także tradycyjną na adres: Partnerstwo dla Bezpieczeństwa Drogowego, ul. Mokotowska 14, 00-561 Warszawa.

Formularz zgłoszeniowy oraz regulamin konkursu na stronie www.pbd.org.pl.