MINDFULNESS business & life
21 Maj 2018

MINDFULNESS business & life

Zachęcamy do prenumeraty nowego czasopisma „MINDFULNESS business & life”.

Temat numeru: Równowaga – kariera i zdrowie

• Skandynawski model biznesowy jako nowy rodzaj psychologii biznesu
  • Co oznacza mindfulness w kontekście światowego leadershipu, czyli jakie cechy i umiejętności są potrzebne dzisiejszym szefom?
  • Raport KarolinskaInstitutet – doświadczenia z treningów uważności w firmach – jak wspierać zdrowie pracownika i jak to wpływa na całościową dynamikę rozwoju firmy
  • Sygnały wypalenia zawodowego i jak temu zapobiegać – modele psychologicznej motywacji adaptowane z kultury odpowiedzialnego biznesu krajów skandynawskich
  • Jak świadomie się relaksować, aby obniżyć objawy psychosomatyczne spowodowane stresem – podstawowe metody do zastosowania w pracy
  • Czym jest kolektywna inteligencja w kontekście organizacji – czyli jak podejście uważności wpływa na komunikację interpresonalną i jak to wykorzystać w różnych obszarach zawodowych
  • Czym jest szybolet, czyli oparta na sztuce koncepcja przywództwa w kontekście badań Instytutu Karolinska oraz oceny Szwedzkiej Akademii Obrony
  • Programy redukcji stresu i obniżania napięcia dla firm inspirowane mindfulness – jak to zrobić we własnej firmie – efektywnie i na miarę możliwości indywidualnej organizacji
  • Etyczna sprzedaż – 5 kluczowych narzędzi na każdy dzień – jak połączyć skuteczność sprzedaży i etykę uważności?
  • Jak praca serca wpływa na pracę mózgu i jak to wszystko wpływa na organizację biznesu – zarządzanie emocjami w zespołach projektowych
  •  Jak być skutecznym w biznesie nie tracąc przy tym swojego poczucia integralności – czy jest to możliwe?