Produkty

POLITYKA PRYWATNOŚCI

1. Właścicielem serwisu internetowego (Operatorem Systemu) dostępnego pod adresem https://fundacjazendriving.pl/ jest Fundacja Zendriving z siedzibą w Warszawie, ul. Stępińska 13, 00-739 Warszawa, email: info@zendriving.pl,
  2. Administratorem danych osobowych Użytkownika podawanych w trakcie rejestracji jest Operator Serwisu.
  3. Osobie przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania.
  4. Podane dane osobowe będą przetwarzane w celach związanych z realizacją umowy oraz w celach marketingowych i promocyjnych.
  5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne jednakże niezbędne do prawidłowego zawarcia umowy i świadczenia usług przez Operatora Serwisu.
  6. Przetwarzanie danych w celach marketingowych i promocyjnych będzie się odbywało wyłącznie na podstawie osobnych zgód wyrażonych przez Użytkownika na rzecz Operatora Serwisu.
  7. W przypadku braku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych Klienta w celach marketingowych i promocyjnych, dane te nie będą przetwarzane w tych celach.
  8. Dane osobowe Klientów przetwarzane są wyłącznie w celach:
    1. prawidłowego zawarcia umowy, podjęcia działań niezbędnych do zawarcia i realizacji usług przez Operatora Serwisu, w tym w szczególności:
      1. założenia konta Użytkownika,
      2. prawidłowej obsługi zamówień Użytkownika,
      3. postępowań reklamacyjnych i wyjaśniających,
      4. rozliczenia należności,
    2. marketingowych i promocyjnych.
  9. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres trwania umowy zgodnie z warunkami określonymi w niniejszym regulaminie, po zakończeniu trwania umowy – czyli po usunięciu konta użytkownika w Serwisie Operatora, dane osobowe Użytkowników będą przetwarzane przez pięć pełnych lat liczonych od dnia 1 stycznia następującego po dacie zakończenia umowy, chyba że pomiędzy Operatorem a Użytkownikiem nie doszło do żadnego zdarzenia podlegającego obowiązkowi przechowania danych na cele kontroli.  W odniesieniu do danych przetwarzanych w celach marketingowych i promocyjnych przez okres pięciu pełnych lat kalendarzowych, liczonych od dnia 1 stycznia następującego po dacie wyrażenia zgody.
  10. Osobie przysługuje prawo wniesienia skargi do GIODO, gdy uzna, że przetwarzanie jej danych osobowych, narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
  11. Operator Serwisu ma prawo przesyłać na adres e-mail Użytkownika Głównego informacje odnośnie zmian funkcjonalności systemu odnoszące się do zakresu usług świadczonych na rzecz Użytkownika, niezbędne powiadomienia związane z bieżąca realizacją umowy oraz powiadomienia związane z dochodzeniem roszczeń własnych z tytułu świadczonych usług na rzecz Użytkownika.
  12. Dane osobowe nie będą przekazywane innym podmiotom w celach marketingowych, promocyjnych i handlowych.
  13. Administrator Danych Osobowych poprzez stosowanie odpowiednich zabezpieczeń organizacyjnych i technicznych zapewnia ochronę danych osobowych, w szczególności przed ich:
    1. udostępnieniem osobom nieupoważnionym,
    2. ujawnieniem albo utratą,
    3. zniszczeniem,
    4. nieuprawnioną modyfikacją wskazanych danych oraz informacji.

1. _utma – plik zapisywany na dysku komputera w trakcie pierwszej wizyty w serwisie. Plik zawiera unikalny numer identyfikacyjny, na podstawie którego narzędzia analityczne potrafią określić unikalnego oraz nowego użytkownika serwisu,
    2. _utmb – plik zawierający informacje na temat danej wizyty użytkownika w serwisie,
    3. _utmc – plik uzupełniający działanie pliku _utmb, ustalający konieczność indeksacji danej wizyty w serwisie internetowym jako nowej lub zaliczający wizytę do wizyt wracających,
    4. _utmz – plik zawierający informację odnoszącą się do źródła odwiedzin,
    5. PHPSESSID – plik utrzymujący identyfikator bieżącej sesji pomiędzy serwerem, na którym zainstalowany jest serwis https://fundacjazendriving.pl/ a maszyną użytkownika,
  1. Internet Explorer: Z menu przeglądarki należy wybrać: Narzędzia > Opcje Internetowe > Prywatność, przycisk Witryny. Suwakiem ustawiamy poziom, zmianę zatwierdzamy przyciskiem OK.