Bądźmy Razem Bezpieczni 2016
22 Cze 2016

Bądźmy Razem Bezpieczni 2016

22 czerwca 2016 r. rozpoczęła się VIII edycja ogólnopolskiej kampanii społecznej „Bądźmy Razem Bezpieczni”. W dniu Inauguracji w Zakładzie Realizacji Przewozów „Wola” przy ulicy Siedmiogrodzkiej 20 w Warszawie odbyła się konferencja prasowa, mająca na celu uwrażliwienie uczestników ruchu drogowego na wszelkie zagrożenia i konsekwencje, jakie wynikają z braku ostrożności na drogach i torowiskach. Wzięli w niej udział: Pan Krzysztof Karos – Prezes Zarządu Spółki Tramwaje Warszawskie, Michał Szczerba – poseł na sejm RP, Piotr Jakubczak – Zastępca Naczelnika Wydziału Ruchu Drogowego Komendy Stołecznej Policji, dr Anna Kwiecień z Fundacji ZenDriving, Adam Pietrzak – koordynator krajowy Ratownictwa Drogowego, Wojciech Pasieczny, były Naczelnik Wydziału Ruchu Drogowego Komendy Stołecznej Policji, biegły sądowy, a także Teresa Kotwica, Kierownik Działu Marketingu i Promocji Spółki Tramwaje Warszawskie. W czasie konferencji zostały poruszone tematy związane z prewencyjnymi działaniami rządu w zakresie BRD, statystykami dotyczącymi wypadków z powodu używania telefonu w czasie uczestniczenia w ruchu drogowym, a także prowadzonymi działaniami edukacyjnymi.

W ramach tegorocznej edycji Fundacja ZenDriving zrealizowała grę edukacyjną poświęconą korzystaniu z telefonów komórkowych podczas prowadzenia pojazdów.

Zagraj!