Bądźmy Razem Bezpieczni: Gra
24 Cze 2015

Bądźmy Razem Bezpieczni: Gra

W ramach kampanii „Bądźmy Razem Bezpieczni”, organizowanej przez Spółkę Tramwaje Warszawskie, Fundacja ZenDriving przygotowała grę interaktywną, mającą na celu badanie stopnia uważności oraz czasu reakcji przyszłych i obecnych kierowców.

Narzędzie, choć nie jest profesjonalnym testem psychologicznym, ma pewną wartość diagnostyczną, ale przede wszystkim – podobnie jak coraz bardziej popularne w internecie neuroćwiczenia – umożliwia użytkownikom trening funkcji poznawczych, w tym: spostrzegania, uwagi wzrokowej, widzenia peryferyjnego, pamięci, podejmowania decyzji, czujności uwagi, czasu reakcji złożonej i przerzutności uwagi. Jest to również interesujący refleksomierz, gwarantujący dobrą zabawę.

Zobacz wyniki