Dzień Bezpieczeństwa
17 Paź 2015

Dzień Bezpieczeństwa

W piątek 16 października w Wyższej Szkole Biznesu w Dąbrowie Górniczej – w ramach kampanii „Z młodym kierowcą w drodze po doświadczenie” prowadzonej przez Wojewódzką Komendę Policji w Katowicach – odbył się Dzień Bezpieczeństwa. Gościem specjalnym był Adam Małysz, który przyznał, że dopiero po rozpoczęciu przygody z rajdami samochodowymi w pełni docenił problem bezpieczeństwa drogowego, które w dużej mierze zależy od postaw kierowców oraz ich umiejętności. Przyznał nam także, że podczas kariery skoczka korzystał z metody biofeedback i z dużą satysfakcją pracował nad swoją psychiką.

Nasza psycholog Agata Sobiecka poprowadziła krótki wykład o agresji drogowej, przyczynach jej powstawania oraz praktycznych sposobach radzenia sobie ze złością. Podkreśliła także, że agresja drogowa nie jest już odbierana jako podkreślanie swojej przewagi lub wyższego statusu, lecz jako słabość i brak umiejętności panowania nad emocjami.

Zachęcamy do obejrzenia relacji z tego wydarzenia.