Produkty

Jubileusz „Bądźmy Razem Bezpieczni”
21 Cze 2018

Jubileusz „Bądźmy Razem Bezpieczni”

20 czerwca 2018 r. w teatrze Kamienica odbyła się Gala Inauguracji Jubileuszowej X edycji kampanii społecznej „Bądźmy Razem Bezpieczni”. Głównym punktem Gali było uroczyste podziękowanie i wręczenie statuetek Partnerom, którzy na przestrzeni 10 lat wspierali działania Tramwajów Warszawskich. W imieniu Fundacji ZenDriving, z rąk wiceprezydent Warszawy Renaty Kaznowskiej oraz prezesa spółki Tramwaje Warszawskie Wojciecha Bartelskiego, statuetkę odebrała Katarzyna Kozak-Piskorska.

Celem prowadzonego programu edukacyjnego jest zwiększenie świadomości uczestników ruchu drogowego w zakresie bezpieczeństwa oraz zmniejszenie liczby kolizji i wypadków. Tegoroczna edycja prowadzona pod hasłem „Odłóż smartfon i żyj!”, podejmuje temat zagrożeń, jakie wynikają z używania telefonów komórkowych przez pieszych lub kierowców.

fot. Tramwaje Warszawskie