The Road Safety Annual Report
06 Lis 2020

The Road Safety Annual Report

Raport roczny na temat bezpieczeństwa ruchu drogowego 2020 zawiera przegląd wyników w zakresie bezpieczeństwa ruchu drogowego w 42 krajach uczestniczących w stałej grupie roboczej ds. Bezpieczeństwa ruchu drogowego Międzynarodowego Forum Transportu, znanej jako Grupa IRTAD. W oparciu o najnowsze dane, raport opisuje ostatnie zmiany w zakresie bezpieczeństwa ruchu drogowego w tych krajach i porównuje ich wyniki z głównymi wskaźnikami bezpieczeństwa drogowego.

Pobierz raport

Kolejny raport śledzi postępy w zmniejszaniu liczby ofiar śmiertelnych wypadków drogowych i poważnych obrażeń w miastach od 2010 roku. Przedstawia dane dotyczące bezpieczeństwa ruchu zebrane w 48 miastach uczestniczących w sieci ITF Bezpieczniejsze Ulice Miejskie i porównuje trendy miejskie z krajowymi.

Pobierz raport