Żegnamy Marcina Turskiego

Żegnamy Marcina Turskiego

Z wielkim smutkiem żegnamy

Marcina Turskiego

– dobrego kolegę, świetnego szkoleniowca i wielokrotnego Mistrza Polski w rajdach samochodowych.

Składamy wyrazy współczucia Rodzinie Marcina.

Zespół Fundacji ZenDriving

Kiedy startowałem w rajdach, psychologia sportu jeszcze raczkowała. W sportach motorowych byłem jednym z pionierów, którzy zdecydowali się na współpracę z psychologiem. Praca była systematyczna, trwała przez cały rok, żeby mogła być skuteczna i realnie przekładać się na wyniki. Zawierała zarówno elementy psychoanalizy, jak i relaksacji oraz pracy z napięciem mięśni – uczono mnie aktywnych metod wyciszenia i długofalowego utrzymywania koncentracji. Z pewnością „praca nad głową” uświadomiła mi wiele mechanizmów, nauczyła relaksacji i szybkiej regeneracji.

Marcin Turski, fragment poradnika „Niezbędnik uważnego kierowcy”